Marx havde ret, men kun Grundtvig kan gennemføre det – om virkningshistorien af ungdomsoprøret

v/ Journalist og forfatter Ejvind Larsen  

onsdag 03. oktober 2018 kl. 19:30
1 gang
Lemvig Folkeuniversitet

”Marx havde ret, men kun Grundtvig kan gennemføre det – om virkningshistorien af ungdomsoprøret” , foredrag ved journalist og forfatter Ejvind Larsen på Lemvig Gymnasium kl. 19.30, entre 50,-

Ejvind Larsen er vokset op i et grundtvigsk hjem i København og har hele sit liv været forankret i Vartov og på dagbladet Information. I Information har han skrevet siden 1955 og var i 1979-1983 avisens chefredaktør. Læs mere på https://da.wikipedia.org/wiki/Ejvind_Larsen. Ejvind Larsen har rod i den radikale venstrefløj og forbinder den med kristendommen.

I 1968 forsøgte han at gøre venstrefløjen opmærksom på, at vel var Marx nødvendig, Grundtvig var dog med højskolebevægelsen og andelsbevægelsen bedre.

I dag ved alle, at kapitalismen ser ud til at have sejret. Men det er for mange fortrængt, at det i høj grad er sket på bekostning af de fattige lande og på bekostning af naturen. Den globale ulighed er større end på Marx’ og Grundtvigs tid. Industrialismens og befolkningstilvækstens følger er vor tids største udfordring.

Måske skal vi igen skele til Marx’ analyse, men vide at det er Grundtvig, der kan gennemføre det.

Vi kan vente en spændende foredrag om en vigtig del af Danmarks historie med blikket stærkt rettet mod fremtiden.