Alternative fødevarer

v/ Susan Løvstad Holdt, lektor og leder af tangnetværket, DTU Fødevareinstituttet  

torsdag 08. november 2018 kl. 19:15
1 gang
Folkeuniversitet i Vallensbæk

Tang er ikke blot det halvrådne opskyl på vores strande, eller det mystiske, der kilder os på benene, når vi bader. De fleste kender nu også tang, der er fulgt med sushibølgen det sidste årti, men hvad kan det egentlig bidrage med i vores nordiske køkken? Susan Løvstad Holdt vil introducere tang og den store diversitet, for antallet af tangarter er større end variationen inden for frugt og grønt som f.eks. bananer og broccoli.

Gode egenskaber vil blive fremhævet, såsom få kalorier, højt indhold af vitaminer og mineraler, gode kostfibre, umami, men der vil også kort blive introduceret til ”tang med omtan’g’e”, da der er få tangarter, der frarådes, eller hvor man skal være påpasselig. Der vil være smagsprøver undervejs i foredraget.

For evt. spørgsmål henvendelse til Gunnar Madsen på madsen.gjk@gmail.com eller tlf. 4275 2759