At forstå er ikke at tilgive – Et møde med Robert Fischermann

v/ Robert Fischermann  

lørdag 10. oktober 2015 kl. 15:00
1 gang
-

Vi indbyder til et møde med Robert Fischermann, som i 2014 år udgav bogen ”At forstå er ikke at tilgive”, en dansk kz-overlevers livslange rejse. Robert Fischermann, som har boet i Israel siden 1960’erne, beretter om sin tid som kz-fange, og nok så meget om, hvordan man overlever tiden derefter. Og om tro – og om tilgivelse.

Robert Fischermann blev sammen med sin mor og 2 yngre søskende taget af Gestapo i oktober 1943 og ført til Theresienstadt. Da de kom hjem, fik de at vide, at faderen og en ældre bror, som undslap arrestationen, var druknet ud for Snekkersten på vej til Sverige, mens søster Fanny havde reddet sig i land og blev efterfølgende reddet over til Sverige. Mange skoleklasser i Helsingør har mødt Fanny Fischerman og hørt hendes historie.

Fischermann-familien måtte begynde forfra i 1945, men i midten af 1960’erne besluttede Robert Fischerman at forlade Danmark med sin kone og børn og emigrere til Israel. Siden er der kommet børnebørn til, og de taler ikke dansk og kender kun meget lidt til deres bedstefars historie. Den skulle fortælles nu, og det er der kommet en meget stærk, bevægende beretning ud af – som nok så meget handler om at kunne overleve i tiden derefter, om det svære eller umulige i at tro på en gud, der tillader drabet på millioner af uskyldige børn og om det umulige krav om at kunne tilgive det utilgivelige.

Robert Fischermann er med sin kone i Danmark en uge i oktober, indbudt af Gilleleje kirke – hvor han taler den 8. oktober – og Helsingør Aftenskole og Folkeuniversitet, som indgår i Auschwitz-gruppen i Helsingør. Robert Fischermann taler i Helsingør den 10. oktober.

Gennemføres i samarbejde med Skt. Vincents katolske kirke.

Alle er velkomne, der er gratis adgang, men vi beder om forudgående tilmelding.

157017

Lørdag den 10. oktober kl. 15.00

Skt. Vincents katolske kirke

Nygade 8B, Helsingør

Gratis – men tilmelding forudsættes