Beowulf – Lejres glemte verdensstjerne

v/ Christian Kronow  

onsdag 16. marts 2022 kl. 19:15
1 gang
Jesper Brandt

TILMELDING NEDERST PÅ DENNE SIDE

Kender du Beovulfkvadet? Det korte svar er med stor sandsynlighed nej. For det gør så godt som ingen danskere, hvilket er meget besynderligt. For kvadet er dansk, det er berømt i hele verden, og det siges om kvadet, at det er det stykke litteratur, der er skrevet mest om i den engelske verden næst efter bibelen. Det stiller sig på skuldrene af fortællingerne om Skjoldungerne, om end det er langt, langt mere kendt og det fortæller langt mere om kvadets samtid, qua dets omfang.

 

Beowulf – Lejres glemte verdensstjerne

Vi kigger på bronzealderens litteratur og Beovulfkvadet. Hvorfor er kvadet så berømt i England? Hvorfor  var det så højt skattet af Grundtvig?  Hvorfor tror danskerne ikke, at kvadet er dansk? Og hvorfor har Beovulf egentlig så mange sværd, der tilsyneladende svigter ham?

 

Om foredragsholderen Christian Kronow:

Christian Kronow er lektor på Høng Gymnasium og Hf i dansk og mediedag. Derudover er han forfatter og har skrevet bøgerne Blodets Bånd (Forlaget Mellemgaard, 2018) og Drømmefanger (Forlaget Mellemgaard, 2020), der formidler den danske litteraturhistorie, men koncentrerer sig om Beovulfkvadet. For nyligt er han udkommet med krimien Brændoffer (Forlaget Superlux 2021).

Pris: 110 kr. Du kan også tilmelde dig hele serien med 2 foredrag og en ekskursion for 280 kr. For information og tilmelding, se HER

Arrangementet gennemføres i et samarbejde mellem Folkeuniversitet Skjoldungernes Land og Lejre Museum/ROMU. For yderligere information, kontakt Jesper Brandt, brandt@ruc.dk, tlf. 2275 6699, samt www.skjoldfolkeuni.dk

 


110 kr.