Bob Dylan – sange til tid og evighed

v/ Stig Nielsen  

lørdag 07. april 2018 kl. 14:00
1 gang
Holstebro Folkeuniversitetet

Den amerikanske sangskriver, sanger, musiker, digter, multikunstner og Nobelprismodtager Bob Dylan er en af verdens største og mest betydningsfulde nulevende kunstnere.

Dette foredrag vil forsøge at belyse og diskutere, hvorfor og på hvilke måder Dylans gådefulde og skarpladte stemme har haft og stadig har så meget at sige os. Hvad er det egentlig han synger om i sit enorme katalog af sange? Hvad er det for et gammelt eller moderne Amerika, som sangene tiltaler og giver stemme?

I løbet af foredraget skal vi lytte til en mængde sange fra Dylans lange karriere, og der bliver zoomet ind på teksterne til at anskueliggøre centrale temaer som mellem-menneskelighed, tradition, fremmedgørelse, politik og religion. Mange af Bob Dylans sange handler om tiderne og deres evindelige skiften (Dylan selv bliver endda ofte opfattet som en slags kamæleon).

Vi skal se om der alligevel er noget uforanderligt på spil i sangene og om de peger på noget der ligger bagved eller uden for tiden: noget vi kunne kalde evigheden.

Stig Nielsen er BA i Engelsk og Nordisk sprog og litteratur ved Århus Universitet. Højskolelærer og musiker.