Digital bæredygtighed – hvad er det?

v/ Cand.mag. Katrine K. Pedersen  

torsdag 22. februar 2018 kl. 19:00
1 gang
Ærø Folkeuniversitet

Engang signalerede fastfood og dåsemad attraktiv værdi, fordi det var cool at være smart-i-en-fart. Men i dag er vi bevidste om sunde værdier, om konsekvenserne ved usund livsstil, og Big Mac rimer ikke længere på cool. Men hvad med vores digitale forbrug? Her sker der også noget: Vi bliver mere og mere bevidste om de langsigtede konsekvenser ved Big Data og digitale, dårlige vaner og om virksomheder og offentlige instanser, der bevæger sig på kanten af de demokratiske spilleregler.
Foredraget kredser om et nyt fænomen, der kommer til at definere fremtidens data-marked: Digital bæredygtighed. Bæredygtighed handler om at skabe langsigtede økonomiske, etiske, sociale og økologiske strukturer med tanke på samfund, klode og fremtidige generationers liv. På samme vis handler Digital bæredygtighed om langsigtet digitalisering med afsæt i mennesker, samfund og sociale strukturer.

Katrine K. Pedersen, cand.mag. i dansk og retorik, er ekspert i kommunikation og medieudvikling. Forfatter til bl.a. bogen Phono Sapiens om den digitale revolution, om mennesket i den, samfundet og ikke mindst de blinde vinkler af udviklingen. Katrine K. Pedersen har de seneste 5 år haft researchbase i Silicon Valley, har rådgivet virksomheder og organisationer i medier og digitale trends, er ofte keynote speaker og tilstede i den offentlige debat. Og så har Katrine tilmed rødder på Ærø.