Etnobotanik – og den glemte medicin i de vilde danske planter

v/ Jens Soelberg  

onsdag 18. november 2015 kl. 19:00
1 gang
-

For nogle år siden indbød Folkeuniversitetet til en vegetarisk-gastronomisk cykeltur udgående fra Hornbæk med det formål at finde gode – i dag underkendte – spiselige afgrøder i Hornbæk plantage. Der var mange.

Hvordan er det så med lægeplanterne? Lige så underkendt, mener kuratoren for NaturMedicinsk Museum, botanikeren Jens Soelberg. I 1672 var der mere end 460 anerkendte medicinplanter i Danmark, i 1972 var der kun 46. Men er der noget, vi har mistet ved at glemme dem?

NaturMedicinsk Museum har undersøgt de mange danske lægeplanter farmakologisk og konstateret, at de sandelig blev brugt med fornuft. Hvorfor er de så blevet glemt hos os, og bør vi gå videre og søge at genopdage de forsvundne kulturers værdifulde viden om naturen?

Jens Soelberg tager os med på en rejse tilbage i vores egen fortid og også til den transatlantiske slavehandels 2 mindre kendte aktører; De vidende vilde og de videbegærlige hvide.

Gå i øvrigt ind på NaturMedicinsk Museums hjemmeside og få nærmere oplysninger, især hvis du ikke i forvejen vidste så meget om dette usædvanlige museum. Gennemføres i samarbejde med Dansk Naturfredningsforening Helsingør.

157016

Onsdag den 18. november 19.00-21.00

Marienlyst Slot

Pris kr. 100