EU – hvad nu ?

v/ Christen Sørensen  

tirsdag 13. marts 2018 kl. 17:00
1 gang
Knud Jepsen

 

Et enestående aktuelt tilbud.

Opbakningen til EU er gået stærkt tilbage. Befolkningen i flere EU-lande udtrykker stigende skepsis overfor EU-projektet. Opinionsundersøgelser viser, at der især er tre emner, som bekymrer: ledighed, ulighed og migration. Hertil kommer de spændinger, der følger af det voksende gab mellem nord og syd.

Hvorfor er det kommet så vidt? Hvad er galt i den grundlæggende opbygning af EU og Euro-samarbejdet? Og hvad kan der gøres for at genvinde den oprindelige begejstring? Hvad kan Danmark og vi bidrage med?

  

 

 


EU – hvad nu?

v/ Professor Christen Sørensen m.fl.  

onsdag 21. februar 2018 kl. 15:30
3 gange
Sønderborg Folkeuniversitet

Onsdag den 21.02.: EU – hvad nu? v. professor, tidl. overvismand Christen Sørensen Opbakningen til EU er gået stærkt tilbage. Befolkningen i flere EU-lande udtrykker stigende skepsis overfor EU-projektet. Opinionsundersøgelser viser, at der især er tre emner, som bekymrer: ledighed, ulighed og migration. Hertil kommer de spændinger, der følger af det voksende gab mellem nord og syd. Hvorfor er det kommet så vidt? Hvad er galt i den grundlæggende opbygning af EU og Euro-samarbejdet? Og hvad kan der gøres for at genvinde den oprindelige begejstring? Hvad kan Danmark og vi bidrage med?

Onsdag den 28.02.: EU – hvad nu? v. cand.scient. pol., tidl. EU-parlamentsmedlem Jens-Peter Bonde Hvordan er det kommet så vidt med vores EU-skepsis, ikke bare blandt befolkningen, men også blandt folketingets traditionelle JA-partier? Jens-Peter Bonde har fra sin direkte modstand mod EF siden 1992 udviklet en mere pragmatisk tilgang til EU-samarbejdet, og sammen med historikeren og præeuropæeren Uffe Østergaard har han skrevet en bog med fælles råd til at redde Europa.

Tirsdag den 08.05.: EU-hvad nu? v. journalist, medlem af EU-parlamentet Morten Løkkegaard Med udgangspunkt i det daglige arbejde i Europaparlamentet vil Morten Løkkegaard give et bud på fremtidens Europa og EU’s rolle heri. I den forbindelse vil Brexit blive et centralt punkt. Undervejs vil Morten Løkkegaard punktere en række myter om EU, som efter hans mening præger debatten i de europæiske stater.


270 kr.