Aftentur om forårets komme i Skjoldungernes Land for Danmarks Naturfredningsforening

v/ Bjørn Petersen  

tirsdag 17. maj 2022 kl. 19:15
1 gang
Jesper Brandt

TILMELDING NEDERST PÅ DENNE SIDE

 

Aftentur om forårets komme i Skjoldungernes Land for Danmarks Naturfredningsforening

Bjørn Petersen fra Danmarks Naturfredningsforening Roskilde tager deltagerne med på en aftentur som ikke er ret lang, men rummer mange små fine oplevelser og lige så mange interessante oplysninger, problematikker og spørgsmål.  

Turen starter og slutter på Sct. Hans (mødested på P-pladsen mellem Slottet og Fjordhus (Bistrup Bakke 4 / Bistrup alle 44)

Han vil ppræsentere Sct. Hans’ natur – blomster, træer, fugle, urter m.v. – og ikke mindst svampe; især hvis vi ser nogle forårssvampe. Og synliggøre nogle af de dilemmaer og potentialer, som naturfredningsforeningen bliver sat overfor som hørings- og påtaleberettiget i “sager”, der får stor betydning for naturen i områderne, vi passerer – og for borgeres og turisters muligheder for at opleve den, og være aktive på forskellige måder.

Undervejs ser vi nogle ganske forskellige naturområder med forskellige baggrundshistorier, og med meget forskellige planer og problemer tilknyttet.

Sct. Hans området rummer som kulturlandskab også megen spændende natur. En god forberedelse kan være at læse det nye hæfte ‘Tærrænfrihed’, som kan købes i Byens hus i Roskilde og i butikken i Sankt Hans Have for 30 kr.

 

Bjørn Petersen, biolog, Fmd. for Danmarks Naturfredningsforening, Roskilde.

 

Pris for foredraget samt adgang til den efterfølgende tur, 100 kr.  Tilmelding nedenfor.

Du kan i stedet  tilmelde dig alle 6 foredrag om Forårets komme i Nationalpark Skjoldungernes Land til en samlet pris af 450 kr. Læs nærmere ved at klikke HER.

For nærmere information om foredraget skal du henvende dig til Jesper Brandt,  brandt@ruc.dk, 2275 6699


100 kr. Du kan i stedet tilmelde dig alle 6 foredrag for 450 kr. Se henvisningen ovenfor