Fuglenes ABC: Om fuglenes adfærd, deres intelligens og bevidsthed.

v/ Bjarne Bo Jensen  

onsdag 29. september 2021 kl. 19:15
1 gang
Jesper Brandt

TILMELDING NEDERST PÅ DENNE SIDE

 

Fuglenes ABC

Ved Bjarne Bo Jensen, Ornitolog

 

Foredragsrækken Fuglenes ABC består af tre foredrag samt en ekskursion, og tager udgangspunkt i fuglenes oprindelse, som i dag oftest regnes fra triastidens øgler der igennem dinosaurerne i løbet af kridttiden bliver til de moderne fugle vi kender i dag. Det er igennem juratiden, at nogle dinosaurlinjer udvikler de basale egenskaber der fører frem til de moderne fugles anatomi og fysiologi, der gør, at fuglene i dag er den mest succesfulde gruppe af landhvirveldyr med næsten 11.000 arter.

 

Kragefuglene hører sammen med papegøjerne til blandt de meste intelligente og lærenemme fuglearter. Heriblandt husskader

Onsdag d. 29. september kl. 19.15-21:
Foredrag C: Om fuglenes adfærd, deres intelligens og bevidsthed.

Et område, som igennem de seneste 20 år har fået et stort gennembrud, er forskningen i fuglenes adfærd. Tidligere betragtede man fuglene som rene instinktvæsner, men da man opdagede, at fuglehjernen er lige så avanceret som pattedyrhjernen, blot organiseret anderledes, tog forskningen i fuglenes adfærd, deres bevidsthed og intelligens fart. Foredraget vil gennemgå nogle af de seneste landvindinger, herunder brugen af deres stemmer til kommunikation, først og fremmest indenfor samme art, men også imellem arter. Fuglene skal for mange arters vedkommende lære deres sprog, på nøjagtigt samme måde, som et barn skal lære at tale. Desuden eksempler på adfærdsformer, som hidtil udelukkende var tilskrevet mennesket.

Pris: 110 kr.

Du kan i stedet tilmelde dig alle tre foredrag samt ekskursionen for ialt 450 kr.. Så sparer du 100 kr. Se HER

 

Om foredragsholderen Bjarne Bo Jensen:

 

Jeg begyndte min ornitologiske karriere før jeg begyndte i skolen, og har set på fugle siden da.

Efter at være gået på pension, har jeg beskæftiget mig fuldtids med ornitologi, undervist på aftenskole, holdt foredrag, ledet fugleture, og har fulgt med i den nyeste forskning.

Jeg har en hjemmeside, ”Fuglehåndbogen på Nettet”, som indeholder detaljeret information om fuglenes biologi, dels baseret på arter, men også i temaer, som. f.eks. fugletrækket, ynglebiologi og udviklingshistorie.

Jeg er biolog, Cand. scient. i eksperimentel biologi fra Odense Universitet (nu SDU).

 

For nærmere oplysninger om serien, kontakt Jesper Brandt, brandt@ruc.dk eller tlf. 227556699.


110 kr.