Gerda Wegeners kunst

v/ Amalie Grubb Martinussen  

tirsdag 23. august 2016 kl. 16:00
1 gang
-

Amalie Grubb Martinussen er cand.mag. i kunsthistorie og har arbejdet som assisterende kurator på ARKENs Gerda Wegener udstilling.

I november måned 2015 åbnede ARKENs store udstilling om Gerda Wegener (1886-1940), som på mere én måde var forud for sin tid. Præstedatteren fra Grenå delte vandene i den hjemlige andedam med sin raffinerede og storby-dekadente kunst, men fik stor succes i Paris, hvor hendes karriere foldede sig ud på tværs af kunstneriske og kommercielle genrer.

Centralt i hendes værk står skildringerne af ægtefællen, landskabsmaleren Einar Wegener, i skikkelse af kvinden Lili. Hvor hendes kunstneriske parløb med den transkønnede ægtefælle var uhørt i hendes samtid, er kønstematikken i dag i høj grad kommet på den globale dagsorden, og i februar 2016 fik Tom Hoopers Hollywood-film om Gerda og Lili danmarkspremiere under titlen The Danish Girllæs herom

Foredraget vil give en indføring i Gerda Wegeners banebrydende kunst og liv, hendes inspirationskilder og betydning – og vil til slut give en status på hendes fortsatte relevans i dag.

Bemærk: ARKENs udstilling om Gerda Wegener finder sted fra 7. november 2015 til 8. januar 2017.


Tilmelding på 9748 1322 eller mail kontor@folkeuniversitetscenteret.dk
Adgang 50 kr.