H.C. Andersen og Jenny Lind

v/ Musikchef Henrik Engelbrecht  

tirsdag 03. april 2018 kl. 19:30
1 gang
Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle

I 1843 kommer den svenske sopran Jenny Lind til København. Hun er på vej mod en verdenskarriere, og er kendt under tilnavnet “den svenske nattergal”. Publikum på Det Kongelige Teater går amok i Jenny Lind-feber; der er en enorm merchandiseindustri, der leverer alt fra Jenny Lind påklædningsdukker, Jenny Lind-kager og Jenny Lind-vifter til endda – måske mindre flatterende – et Jenny Lind-komfur

Én af dem, der er i teatret, er H.C. Andersen. Han er forelsket, og belejrer hende med blomster, gaver og breve – men Lind er ikke interesseret i den mærkelige digter. For et af medlemmerne af Det Kongelige Kapel bliver Jenny Linds besøg en personlig katastrofe. Han er oboist, og han stjæler Jenny Linds dyrebare smykker fra hendes omklædningsrum. Han når at fortryde og sender dem tilbage pr. post inden han bliver arresteret – han er blevet set, da han stjal dem, og genkendt på postkontoret. Hans skæbne er nu i kongens hænder.

Forfatteren og operaeksperten Henrik Engelbrecht fortæller om Jenny Lind, den langfingrede oboist og den forelskede H.C. Andersen.