Kirkegårdsmiljøer i Nationalpark Skjoldungernes Land – 4 ture i foråret 2022

v/ Karin Garde, Paul Kofoed Christiansen, Helene Rasmussen og Lars Munch  

søndag 03. april 2022 kl. 14:00
4 gange
Mogens Petersen

TILMELDING NEDERST PÅ DENNE SIDE

 

Kirkegårdsmiljøer og deres omgivelser rummer store naturmæssige og kulturelle værdier. Udbredelsen af kendskabet til dem vil blive et fast inventar i folkeuniversitetets virksomhed.

Landets kirkegårde rummer – i snæver forstand – fortællingen om, hvordan vi før og nu har indrettet vores syn på det sidste hvilested. Det gælder f. eks. den landskabsmæssige placering (bl.a. knyttet til kirkernes tidligere kommunikationsmæssige betydning), beplantningen og udsmykningen på det enkelte gravsted. Men i mere bred forstand findes der også på og ved kirkegårdene fortællinger om de enkelte personer, der ligger begravet, om den nærliggende kirkebygning både udvendigt og indvendigt, og om de bebyggelser og offentlige arealer, der typisk ligger tæt ved kirkegården og kirken.

Dette er blot eksempler på nogle af de emner, der fortælles om, når vi på disse ekskursioner aflægger besøg i de enkelte kirkegårdsmiljøer.

Turen varer ca. 2 timer og gennemføres søndag eftermiddag, fra 14-16. Deltagerne sørger selv for egen transport til og fra kirkegården. Gruppen af deltagere bliver begrænset til max. 24 deltagere.

Der gennemføres 4 ture i foråret 2021, der udgør en serie. En tilsvarende serie på 4 ture gennemføres i efteråret 2021. Vi kan ikke love, at vi efterhånden vil komme gennem alle kirkegårdene i eller i omegnen af nationalparken. Men det vil være et kulturhistorisk tema, som vi agter at følge op på og formentlig sætte sammen til en brugbar samling beskrivelser, der kan være nyttig i den fremtidige formidling af Skjoldungelandets kirkegårdsmiljøer.

 

Program forår 2022:

Søndag d. 3. april kl. 14-16: Paul Kofoed Christiansen: Roskilde Domkirke. Det nye kapel. De seneste 35 års historie.

Søndag d. 24. april, kl. 14-16: Karin Garde: Sct. Hans Kirkegård

Søndag d. 8. maj, kl. 14-16: Helene Rasmussen: Sæby Kirke og kirkegård

Søndag d. 12. juni, kl. 14-16: Lars Munch: Lyndby Kirke og kirkegård

 

 

For nærmere information om de enkelte ture, klik på titlerne.

Pris: Ved tilmelding til alle fire ture: 280 kr. inkl. entré til Domkirken.  Derved spares 70 kr. 

Du kan også tilmelde dig de enkelte ture ved at klikke på titlerne for disse. Pris: 80 kr. pr. tur. Dog 110 kr. ved turen i Roskilde Domkirke d. 3. april (i det den inkluderer entre til Domkirken (normalt 50 kr.)).

For nærmere information om foredraget skal du henvende dig til Mogens Petersen,  mp@snegom.com, 4012 7280


280 kr. samlet for alle fire ture. Spar 70 kr.