Kirkegårdsmiljøer i Skjoldungernes Land – Gevninge kirke og kirkegård

v/ Mette Østergaard  

søndag 09. oktober 2022 kl. 14:00
1 gang
Mogens Petersen

Gevninge kirke er placeret lavt i landskabet, ud mod enge ved Lejre Å. Man sejlede i tidernes morgen til gudstjeneste her. Kirken er bygget omkring 1250, og den har i utallige år været en godskirke, dvs. ejet af Lindholm Gods. Så sent som i 1972 overgik kirken til selveje. Gåturen på kirkegården vil omfatte en vandring på området, hvor Mette Østergård vil fortælle om beplantningen, gravstedsformerne og de mange udfordringer nutidens kirkegårde har. Der vil undervejs blive stillet spørgsmål om hvordan fremtidens kirkegårde vil se ud, og om man vælger at blive stedt til hvile på en kirkegård frem for i skoven, på havet eller i baghaven!

Der gøres ophold ved forskellige interessante fredede gravsteder og gravsten, der rummer fantastiske historier fra Gevninge-egnen. Turen slutter af i selve kirke, der som noget specielt har inventar i empire-stil, der kom hertil fra Frankrig, og var moderne i 1800-tallet.

 

 

Turen ledes af Mette Østergaard, der er landskabsarkitekt, og har i perioden fra 2017-2020 været medlem af Gevninge-Kornerup menighedsråd og har igennem deltaget i den opgave, det er at sikre såvel kirkerum som kirkegård for eftertiden.

 

 

 

Turen koster 90kr. Du kan i stedet tilmelde dig både denne kirkegårdstur og turen til Lyndby kirkegård d. 11. september for i alt 150 kr. For nærmere information og tilmelding, se HER.

Nærmere oplysninger om arrangementet fås hos Mogens Petersen, mp@snegom.com, mobil 4012 7280


90