Kultur i et multikulturelt immigrantsamfund – eksemplet Israel

v/ Hanne Foighel  

tirsdag 29. november 2016 kl. 19:30
1 gang
-

Israels oprettelse er et af vor tids mere spændende statsdannelser. Hvis man et øjeblik tager øjnene fra krig og konflikt og ser ind i det Israelske samfund, ser man et samfund, der i 1948 begyndte med 600.000 indbyggere som idag har over 8 millioner. Langt de fleste af dem er indvandrere eller anden-generations- indvandrere, fra lande så forskellige som Marokko, Iran, Estland, Grækenland, Polen, Georgien, Yemen, England, Rusland, Irak m.fl.

Hvordan er det lykkedes at skabe ét fælles sprog (ovenikøbet ved at genoplive et 2000 år gammelt og hengemt ét) ? Hvordan har man tacklet emner som integration? Ghettodannelse ? Kultur ? Religiøs diversitet ?

Hanne Foighel’s stemme har i over 25 år fortalt, forklaret og fortolket Israel og Mellemøsten. Hun har arbejdet som mellemøstkorrespondent for Weekendavisen, Berlingske Tidende og Politiken, og hendes kyndige og vidende stemme har lydt fra Radioavisens morgennyheder over Orientering på P1 til fjernsynets Deadline på DR2.

Hendes evne til at observere, med passion at grave sig ind under overfladen og samtidig stille tvivlende og kritiske spørgsmål  har gjort hende til en ’anden slags’ formidler af et område, der behandles løbende i dagspressen men som ofte præsenteres ude af den store sammenhæng.

 

Foredraget er Folkeuniversitetscenterets sidste i år – her kan du læse årsberetningen 2016


Tilmelding: Mail: kontor@folkeuniversitetscenteret.dk eller telefon: +45 97 48 13 22