Lemvig: Sagen er Bøf!
v/ Peter K.A. Jensen, klinisk lektor i human genetik og overlæge, Aarhus Universitetet
Hvordan har kødspisning spillet en afgørende rolle for menneskekroppens udvikling? Vores forfædre begyndte allerede at spise kød for mindst to millioner år siden, og overgangen fra livet som vegetar til en kost med kød er en helt central begivenhed i menneskets evolution. Kød gav bl.a. vores forfædre mere energi, og det har sandsynligvis været udgangspunktet for, at menneskearten begyndte at udvikle større hjerner. Få lyst til et saftigt stykke kød, når lektor i human genetik Peter K.A. Jensen fortæller, hvorfor sagen – rent evolutionært – er bøf!
Foredragsholderen Peter K.A. Jensen, slagter Mortensen og alle deltagere nyder en saftig bøf med tilbehør og rødvin. Peter Mortensen griller bøffen og sørger for tilbehør, Lemvig Folkeuniversitet og Lemvig Gymnasium hjælper. Formand og rektor holder små bordtaler og udbringer skål.
Program
19.00-20.00: Spisning
20.00-22.00: Foredrag: Sagen er bøf!
Peter K.A. Jensen, klinisk lektor i human genetik og overlæge, Aarhus Universitetet
Forskerturné om mad:
Arrangementet er en del af Hearst & Minds festivalens Forskerturné om mad i september måned i Region Midtjylland. Forskerturnéen 2017 er et tilbud til Folkeuniversiteter i hele Region Midtjylland om støtte til at deltage i Hearts & Minds festivalen via forelæsninger i løbet af september måned. Komitéerne i Region Midtjylland inviteres til at udbyde forelæsninger med forskere og fagpersoner, der deler deres viden om det gode liv, sundhed og trivsel – særligt i relation til årets festivaltema: mad. Se de andre arrangementer i denne Forskerturné i Region Midtjylland her.