Aflyst – Livsreformbevægelsen: Den indre natur: Livsreform og rødderne til den moderne sundhedsbølge

v/ Daniel Henschen  

mandag 31. oktober 2022 kl. 19:15
1 gang
Mogens Petersen

Livsreformbevægelsen var en kulturstrømning, der skyllede hen over Europa og USA fra slutningen af 1800-tallet og frem til Anden Verdenskrig. Bevægelsens udbredelse i Danmark var mangeartet, og blev ikke mindst fremført af en række kunstnere, herunder  malerne Christen Lyngbo ved den jyske vestkyst og Axel Haldrup ved Roskilde Fjord.

Men livsreformbevægelsen er igen blevet aktuel under den nuværende økologiske krise. Bevægelsen slog for alvor igennem i 1896, da Dansk Vegetarisk Forening blev stiftet med et program, der ikke kun begrænsede sig til plantekosten. Målet var at kroppen skulle gøres sund og naturlig. På den tid blev grunden lagt til mange af de tendenser, vi ser i dag med vegetarisme, ’raw food’ (Raakost-spisere) og udfordring af de lægelige autoriteter. Foredraget handler om det alternative sundhedssyn, som livsreformbevægelsen udfoldede for sine medlemmer. Nogle af datidens idéer (som f.eks. mindre kød, flere grøntsager) er senere blevet så blåstemplede, at vi ikke tænker over, at det en gang var kontroversielt. Andet, som modstanden mod vaccination bliver stadig set som mere end tvivlsomt. Det er et foredrag, der kommer omkring sanatorier, vegetarrestauranter, mandlige sandaler og lanceringen af cornflakes før første verdenskrig.

Pris 120 kr. Du kan i stedet tilmelde dig begge foredrag i serien om Livsreformbevægelsen for 190 kr. Så sparer du 50 kr. Se HER

 

Om foredragsholderen

Foredragsholderen Daniel Henschen har en phd. I historie fra Syddansk Universitet. Han har skrevet mange artikler om emnet og har udgivet bøgerne ”Da danskerne ville omvende verden” og ”Kampen om danskernes kost”.

 

For nærmere information om serien Livsreformbevægelsen, kontakt Mogens Petersen, mp@snegom.com, telefon 4012 7280


120 kr.