Luther – og hvad der siden hændte?

v/ Viggo Mortensen  

mandag 02. oktober 2017 kl. 19:30
1 gang
Harrevig-Egnens Folkeuniversitet

Luther – og hvad der siden hændte? v/ Viggo Mortensen, Fhv. professor, dr. theol.

2017 er det 500 år siden Luther med sit opslag af en række teser satte gang i den lutherske reformation. Jubilæet skal selvfølgelig fejres. Men hvad er der at fejre? Er der noget der gør danskerne stolte over at være lutheranere?

Den lutherske reformation begynder i en universitetsprofessors og munks ængstede samvittighed. Ud af en protest mod og et opgør med nogle af den tids åndelige udskejelser vokser en række nye kirker, der afgørende præger også den politiske udvikling i Europa.

Nu lever vi i en global og multireligiøs virkelighed. Hvad er lutherdommens muligheder i en fremtidig global kirke? Og hvad betyder det lutherske for os i Danmark?

Viggo Mortensen var indtil 2012 professor i systematisk teologi ved Aarhus Universitet. Han beskæftiger sig fortsat med globaliseringen og pluralismens udfordring til kirken. Han var 1991-1999 leder af den teologiske studieafdeling i Det Lutherske Verdensforbund i Geneve. Han har dermed et indgående kendskab til de internationale kirkelige organisationer i Geneve og hele den verdensvide lutherske kirke.Viggo Mortensen er professor emeritus i systematisk teologi ved Aarhus Universitet.


Tilmeld dig til tennanielsen10@gmail.com.
Gratis adgang – men tilmelding anbefales.