Næstved havn og ladeplads. Skildret gennem lokale kunstneres værker

v/ Helle Jessen, billedkunstner, pæd. diplom. i billedkunst  

onsdag 03. februar 2016 kl. 19:00
1 gang
-

Med udgangspunkt i bogen “Næstved havn og Ladeplads” af Rasmus Nielsen og Helle Jessen fortæller Helle Jessen historien om de kendte og mindre kendte kunstnere, der har skildret motiver i og omkring Næstved og Karrebæksminde.

Foredraget er tilrettelagt med særlig vægt på de kunstnere, som gennem deres malerier dokumenterede Næstveds gamle åhavn og Karrebæksminde før og efter etableringen af den ny havn samt gravningen af kanalen, som forbinder havnen med Karrebæk Fjord.

Der vises værker af kunstnere, som var bosiddende på eller havde særlig tilknytning til egnen, f.eks. Albert Svendsen, Harald Essendrop, Arthur Nielsen, Ole Hempel, Githa Ring og naturligvis L. A. Ring. Andre kunstnere som Christian Blache, Herman N. Petersen og Einar Parslev – som blot var på besøg i forbindelse med Næstved Købstads 800 års jubilæum og den store Industri- og Håndværkerudstilling i 1935 – er også repræsenteret.

De i bogen anvendte malerier suppleres med nogle af de mange malerier, der ikke blev plads til på bogens 80 sider. Siden udgivelsen har Helle Jessen gennem private henvendelser fået kendskab til mange spændende værker, som også indgår i foredraget.


Tilmelding snarest og senest 24. januar
100 kr.