Rejse på sangens vinger – et foredrag om klassiske danske digte sat i musik af store danske komponister

v/ Jeannet Ulrikkeholm  

søndag 15. januar 2017 kl. 16:00
1 gang
Foreningen NORDEN Skive

I løbet af dette litterære foredrag gennemgår Jeannet Ulrikkeholm perler fra den dansk sangskat. Hun fortæller om teksterne og baggrunden for deres tilblivelse. Der er sange tilbage fra barokken. Fra 1800 tallet vil der være digte af fx H.C. Andersen – både kendte og mere ukendte tekster.
Jeppe Aakjærs sange gennemgås i udvalg, og Jeannet fortæller om forfatterens barndom og om morens betydning for digtenes tilblivelse.
Fra nyere tid er der bl.a. eksempler fra Halfdan Rasmussen og Benny Andersens digte. Der vil være både kendte og mindre kendte digte. Jeannet vil fortælle om de to digteres venskab og om deres ungdomsværker. Tove Ditlevsen inddrages også, og Jeannet lægger hovedvægten på digtsamlingen Pigesind.
Sangene synges, og Jeannet akkompagnerer på cello, lut og guitar.

Jeannet Urikkeholm er cand.mag, i fransk og italiensk og har undervist som ekstern lektor på Københavns Universitet, Roskilde Universitet og Odense Universitet og folkekuniversitetet i København i 25 år. Hun er udøvende musiker, sanger og foredragsholder bl.a. i kirker og i folkeuniversitetskomiteer. Hun er forfatter til romanen, Englens fod, Gyldendal, 1997, lærebøger og noveller. Hun har også udgivet 2 cd’er med smukke danske sange.