Kirkegårdstur i foråret 2022 – Sæby kirke og kirkegård

v/ Helene Rasmussen  

søndag 08. maj 2022 kl. 14:00
1 gang
Mogens Petersen

Sæby kirke og kirkegård.

TILMELDING NEDERST PÅ DENNE SIDE

 

I landsbyen Sæbys vestlige ende, dér hvor vejene til Kirke Hyllinge og Biltris mødes, ligger Sæby kirke bag et fint kirkegårdsdige og en række af stynede lindetræer. Hornsherreds domkirke er kirken blevet kaldt på grund af sin størrelse. Domkirke er den nu ikke, men kirken virker med sine 2 sideskibe større end de fleste landsbykirker. Den virker også af yngre dato end Hornsherreds øvrige kirker, men her snyder udseendet! For inde mellem de gule Flensborg mursten og det empireprægede indre gemmer sig en gammel romansk frådstens-kirke fra middelalderen.
Både kirkens og kirkegårdens nuværende udseende stammer fra begyndelsen af 1800-tallet, hvor godsejer på Krabbesholm N.A. Holten bekostede en gennemgribende restaurering og renovering af kirken, og hvor kirkegården fik sit nuværende anlæg. Med godsejer N.A. Holten er der trukket tråde til kendte kunstnere som C.W. Eckersberg, H.W. Bissen, Christen Købke; til C.F. Hansens tegnestue, som stod for at tegne domkirken i København og Københavns byret på Nytorv. Og vi har tråde til kongehuset, statsbankerotten og H.C. Andersen.

 

Helene Rasmussen er sognepræst i Sæby kirke og Gershøj kirke. Hun har et indgående kendskab til lokalområdet og har gennem de senere stået i spidsen for den årlige TRO Festival.

Pris: 80 kr. Du kan også tilmelde dig alle fire kirkegårdsture i foråret for 280 kr. Se nærmere HER

Nærmere oplysninger om arrangementet fås hos Mogens Petersen, tlf. 4012 7280


80 kr. Du kan også tilmelde dig til alle 4 kirkegårdsture i foråret 2021 for 280 kr.