Salon 2: Platons gåde – den levende skrift

v/ Ivar Gjørup  

onsdag 08. februar 2017 kl. 19:00
1 gang
-

Ivar Gjørup var i 25 år tegneserieproducent, og blev kåret til Danmarks bedste tegneserieskaber! Han er også klassisk filolog og har undervist i mange år i faget, på gymnasiet og universitetet.

Og så er der den kærlighed til Platon, der nu er blevet forløst i et helt overvældende værk på mere end 500 sider: Platons gåde – den levende skrift. Hør Bare Bo Tao Michaelis anmeldelse i Politiken: ”Platons gåde er gennemført velskrevet, underholdende og informerende. Lidt af en milepæl i både udenlandsk og dansk Platon-forskning. Jan Kott gjorde engang Shakespeare til vore samtidige. Gjørup gør det samme med Platon.”

Gjørup gør også op med påstanden om Platons antidemokratiske synspunkter. Platon var netop ikke antidemokratisk, hævder han, men han var kritisk over for et system, der muliggjorde, at et flertal kunne dømme Sokrates til døden – det samme system, som muliggør, at Trump kan vælges som præsident.

Kom og mød Ivar Gjørup i samtale med Platon.


Pris kr. 75 – eller partoutkort. Forårets saloner er alle enkeltstående arrangementer (undtaget Koranen I+II), og man kan tilmelde sig til en enkelt eller flere (kursus-nr. er angivet ved hver salon), eller man kan bestille et såkaldt partout-kort, som giver adgang til samtlige saloner. Der vil være en væsentlig rabat. Partoutkort til samtlige 6+1 saloner koster kr. 225.