Salon 3: Almesteren Claus Berg

v/ Bo Reinholdt  

onsdag 22. februar 2017 kl. 19:00
1 gang
-

Claus Berg skabte mesterværket det gyldne alter i Odense Domkirke (oprindelig bestilt til Gråbrødre Kirke), men ellers ved vi ikke så meget om ham. Det råder forfatteren Bo Reinholdt bod på med sin meget roste roman Almesteren (den, der kan mange fag), der giver Claus Berg et begivenhedsrigt liv fra han blev født i 1475, til skabelsen af det store billedværksted i Odense, videre til Dronning Christinas bestilling af altertavlen og til hans død, formentlig i 1535.

Bo Reinholdt har med sin roman, den første i en planlagt serie, ønsket at give et bud på dannelsen af den europæiske bevidsthed om frihed, med humanismens og reformationens gennembrud. I romanen møder man også heksebrændinger, Leonardo da Vinci, samt d´herrer Faust og den Onde selv. En optakt til efterårets tema om reformationen.

Bo Reinholdt voksede op i Odense og mødte allerede som dreng det gyldne alter; han underviste i en årrække på Espergærde Gymnasium i latin, som han taler flydende. Aftenens præsentation vil dog være på dansk!


Pris kr. 75 – eller partoutkort. Forårets saloner er alle enkeltstående arrangementer (undtaget Koranen I+II), og man kan tilmelde sig til en enkelt eller flere (kursus-nr. er angivet ved hver salon), eller man kan bestille et såkaldt partout-kort, som giver adgang til samtlige saloner. Der vil være en væsentlig rabat. Partoutkort til samtlige 6+1 saloner koster kr. 225.