Salon 5: Historien om kaffen, teen og den varme chokolade i Danmark

v/ Annette Hoff  

onsdag 15. marts 2017 kl. 19:00
1 gang
-

I 1681 noterede toldskriveren ved Øresundstolden i Helsingør en usædvanlig vare til fortoldning i et skib fra Amsterdam: 6 pund kaffe.

Kaffen havde meldt sin ankomst, og den er blevet her lige siden. Som med teen og siden også med den varme chokolade; øl og brændevin havde fået stærke konkurrenter – og heldigvis for det.

Museumsinspektør, dr. phil. Annette Hoff fra Den Gamle By i Århus har skrevet 3 bøger om nydelsesmidlernes Danmarkshistorie, senest om den varme chokolade. Det er en rigtig salonhistorie, for her blev drikkene sandelig også serveret. Lokale forhandlere af disse nydelsesmidler vil bidrage til aftenens fornøjelser.


Pris kr. 75 – eller partoutkort. Forårets saloner er alle enkeltstående arrangementer (undtaget Koranen I+II), og man kan tilmelde sig til en enkelt eller flere (kursus-nr. er angivet ved hver salon), eller man kan bestille et såkaldt partout-kort, som giver adgang til samtlige saloner. Der vil være en væsentlig rabat. Partoutkort til samtlige 6+1 saloner koster kr. 225.