Shakespeare foråret 2017 – Coriolanus

v/ Lektor Anne Kristensen  

lørdag 21. januar 2017 kl. 11:00
3 gange
Helsingør Folkeuniversitet

Vi begyndte i 2001 med vores gennemgang af Shakespeares dramatiske værker, og vi er nået langt. Men vi er ikke færdige, og nye delagere kan godt være med. Efteråret brugte vi til heltekongen Henry V, og hans søn Henry VI. Nu vender vi os atter til antikken med historien om Coriolanus.

Det er som altid lektor Anne Kristensen, der gennemgår, og det sker over 3 på hinanden følgende lørdage på Espergærde gymnasium. Vi bruger berømte
videooptagelser, billeder og lyd og benytter Niels Brunses oversættelser.

Coriolanus er Shakespeares sidste store tragedie. Den foregår i Rom, 500 år før Rom blev et kejserdømme. Efter de to store tetralogier om de engelske konger fra Richard II til Richard III, valgte Shakespeare, af hensyn til censuren, at lade sine politiske stykker foregå fjernt fra England. Men problematikken i stykkerne var stadig aktuel for hans egen tid – ligesom den er det for os.

Coriolanus er en general med stor succes, som forsøger at blive konsul – helt uden succes. Folket elsker ham ikke, og han kan ikke kunsten at indynde sig for at få stemmer. Det er et stykke om politiske rævekager, om en mor som har alt for megen magt og om et skæbnesvangert dilemma.

Lørdagene den 21. og 28. januar og den 4. februar kl. 11.00-13.00.


Pris kr. 250