Stjernehimlen for fodgængere – 05.10.2021

v/ Astronomiformidler Ole J. Knudsen  

tirsdag 05. oktober 2021 kl. 19:30
1 gang
Sydfalster Folkeuniversitet

Jorden drejer rundt om sig selv og snurrer samtidig rundt om Solen.

Det er ikke nemt at orientere sig blandt stjerner og planeter på himlen, men under kyndig vejledning fra astronom Ole J. Knudsen lærer vi om himlens bevægelser og bliver fortrolige med stjernehimlen i efteråret blandt andet ved at bruge det drejelige stjernekort (kan købes under kurset for kr. 65,-).

Ole J. Knudsen har været med til at opbygge Stenomuseet helt fra grunden. Han arbejder i dag som guide på Moesgaard Museum

Han har også engang troet på flyvende tallerkener og små grønne rummænd. Som barn forstås. I dag er han skeptikeren, der som konsulent for Skandinavisk UFO Information, er med til at aflive rumvæsenerne og give en mere ordinær forklaring på flyvende objekter.

»Jeg har en meget skeptisk tilgang til korncirkler, helsekost og astrologi. Det er bare moderne overtro,« siger manden, der holdt sit første foredrag om himmelrum og UFOer, som 13-årig, hvor han ellers var hyret til at passe lysbilledapparatet.

»Men foredragsholderen havde fået halsbetændelse, så jeg måtte tage over,« husker Ole J. Knudsen, der viste sig at have så megen flair for formidling, at han siden har holdt utallige naturvidenskabelige foredrag for videbegærlige danskere.