AFLYST – Temalørdag om Dostojevskijs bog “Forbrydelse og straf”.

v/ Mag.art Frantz Leander Hansen  

lørdag 18. april 2020 kl. 10:00
1 gang
Viborg Folkeuniversitet

Den russiske forfatter Fjodor Dostojevskij (1821-1881) havde en voldsom skæbne, som ikke viger tilbage for den mest spændende roman ”Forbrydelse og straf”. Han oplevede bl.a. at blive dødsdømt, men benådet for i stedet at blive sendt til Sibirien.
Men først og fremmest var han forfatter til nogle af de mest skelsættende romaner i verdenslitteraturen, og man kalder ligefrem Forbrydelse og Straf (1866) for verdens bedste roman. Heri begår en ung student et brutalt dobbeltmord, som der er mangfoldige motiver til. Udredningen af disse motiver er vejen ind i hjertet af romanen, og vi vil på temalørdagen betræde denne vej. Det er en kriminalroman, hvor det ikke er morderen, man skal finde, men grundene til, at han myrder – og disse grunde har vidtrækkende betydninger.

Deltagerne bedes låne/anskaffe Forbrydelse og Straf i Jan Hansens oversættelse udgivet af Rosinante.

Frantz Leander Hansen er mag.art. i litteraturvidenskab og virker som foredragsholder og underviser ved en række kultur- og undervisningsinstitutioner. Samtidig er han konsulent for AOF Herlev. Han er forfatter til en række bøger.


Tilmelding til ”Forbrydelse og straf” v/” Frantz Leander Hansen sendes med angivelse af navn og mailadresse til Viborg Folkeuniversitet, Nygårdsvej 11, 8800 Viborg eller via mail med oplysningerne til viborgfolkeuniversitet@gmail.com. Skriv ”” Forbrydelse og straf.” Overfør betaling via netbank til reg. nr. 7831 konto 123 8477 eller MobilePay nr. 94189. Husk at anføre ” Forbrydelse og straf ”.
200