Sct. Hans Områdets historie, Natur og Fremtid: Sct. Hans området: En naturperle for raske og syge mennesker

v/ Bjørn Petersen  

mandag 27. september 2021 kl. 19:15
1 gang
Jesper Brandt

TILMELDING NEDERST PÅ DENNE SIDE

 

Sct. Hans området: En naturperle for raske og syge mennesker.

 

Smuk natur er godt for sjælen, og dét har med vekslende klarhed indgået i tænkning om behandling og forebyggelse, også indenfor psykiatrien, såvel som dagliglivets mentalhygiejne og rekreative (=genskabende) kur-ophold og ferier, weekendture og spadsereture med eller uden hund.
Siden hospitalsterrænet som følge af virksomt psykofarmaka kunne åbnes, har offentligheden haft stor glæde af den relativt uspolerede fjordnære natur, som for store deles vedkommende blev fredet i 1997. Naturværdierne er store, og kan med målrettede tiltag øges yderligere. Overalt bærer terrænet spændende spor af samspil mellem kultur og natur.
Efter foredraget arrangeres – såfremt Corona-situationen til den tid tillader det – en aftentur ud i det skønne aftenlandskab ved fjorden for at opleve freden og nogle af naturperlerne, og samtale om deres historie og mulige fremtid.

 

Bjørn Petersen, biolog, Formand for Danmarks Naturfredningsforening i Roskilde,  og tidligere ansat på Sct. Hans Hospital

 

Pris: 100 kr. Tilmelding nedenfor.

Du kan i stedet også tilmelde dig alle 6 foredrag om Sct. Hans historie, natur og fremtid til en samlet pris af 450 kr. Du kan læse nærmere om hele forelæsningsrækken HER

For nærmere information om foredraget skal du henvende dig til Jesper Brandt, brandt@ruc.dk, 2275 6699


100 kr. Du kan i stedet tilmelde dig alle 6 foredrag for 450 kr.