Vesten mod Vesten

v/ Rune Lykkeberg  

torsdag 19. november 2020 kl. 18:00
1 gang
Folkeuniversitetet Ærø

Fortællinger om det politiske opbrud fra efterkrigstiden til Brexit og Trump

Hvordan kan det være, at Vesten, der har overvundet alle rivaler og præsteret frihed, fred, lighed, velstand og fremskridt på et niveau, ingen havde regnet for muligt, er ved at tabe til sig selv? Det har Rune Lykkeberg sat sig for at undersøge i bogen ’Vesten mod Vesten’. Gennem læsninger af ungdomsbøger som ’Harry Potter’ og ’The Hunger Games’, romaner, film, musik og idéhistorie fortæller Rune Lykkeberg den kulturhistorie, som er konteksten for det 21. århundredes politiske konflikter i Vesten.

Rune Lykkeberg (f. 1974) har studeret filosofi og litteraturvidenskab ved Københavns Universitet. Han har tidligere udgivet de anmelderroste titler ’Kampen om sandhederne’ (2008) og ’Alle har ret’ (2012) og har blandt andet modtaget Georg Brandes-prisen, Berlingske Journalisters Pris og Holbergmedaljen. Rune Lykkeberg er chefredaktør på Dagbladet Information.


Vesten mod Vesten

v/ Chefredaktør Rune Lykkeberg  

torsdag 26. september 2019 kl. 16:00
1 gang
Sønderborg Folkeuniversitet

Vesten mod Vesten v. Rune Lykkeberg
Torsdag den 26.09. kl. 16:00-17:45 på Alsion lokale U101.

Hvordan kan det være, at Vesten, der har overvundet alle rivaler og præsteret frihed, fred, lighed, velstand og fremskridt på et niveau, ingen havde regnet for muligt, er ved at tabe til sig selv? Det har Rune Lykkeberg, chefredaktør på Dagbladet Information, sat sig for at undersøge i bogen ‘Vesten mod Vesten’, som danner forlæg for denne forelæsning.

Gennem læsninger af ungdomsbøger som Harry Potter og The Hunger Games, romaner, film, musik og idéhistorie fortæller Rune Lykkeberg den kulturhistorie, som er konteksten for det 21. århundredes politiske konflikter i Vesten.


90 kr