Råsted Folkeuniversitet

Program:

Der er ikke indsat nogen kurser for

Menu:

Kontaktinfo

Tel: 9748 1322
E-mail: kontor@folkeuniversitetscenteret.dk
Web: www.skaerum.dk
Kontaktperson: Gudrun Aspel

Hold dig opdateret om vores arrangementer ved at følge os på Facebook og tilmelde dig vores nyhedsbrev.


Om Råsted Folkeuniversitet / Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle
Midt i den storslåede vestjyske natur, netop dér, hvor Lilleåen møder Storåen, ligger Skærum Mølle, hvis historie går tilbage til middelalderen. Stedet har i tidens løb hørt under både Tvis Kloster og herregården Nørre Vosborg.

I dag er de smukke bygninger rammen om Folkeuniversitetscenterets virksomhed, der er baseret på folkeoplysende formidling af forskningens metoder og resultater. Her er alle velkomne til at deltage i foredrag, seminarer og ekskursioner, hvor videnskabsfolk og andre med specialviden præsenterer deres arbejde og resultater.

Temaer, der behandles, er inden for alle fagområder fra humaniora, teologi og natur- og samfundsvidenskaber, og formidles af eksperter fra universiteter og forskningsinstitutioner.


Skærum Mølle
I dag er flere af bygningerne på Skærum Mølle omdannet til museum, blandt andet Teglværkets lille smediebygning og Den gamle Brugs.

På Skærum Mølle ligger også Per Kirkeby-huset med den karakteristiske kuppel. Bygningen er konstrueret af kunstneren Per Kirkeby med det formål at fungere som ramme for amatørgeologen Carlo Møllers omfattende stensamling, der blev doneret til centeret i midten af 1980’erne. Per Kirkeby-huset fungerer også som observatorium og er i dag et markant vartegn i området.


Overnatning
Folkeuniversitetscenteret Skærum Mølle har overnatningsmuligheder i gode gæsteværelser, hvoraf de fleste har eget toilet og bad. Gæsteværelserne kan lejes på døgnbasis.

Priser:

Enkeltværelse 400 kroner pr. nat.
Dobbeltværelse 700 kroner pr. nat.


Rundvisning
Fra d. 1. maj til d. 23. oktober er der hver mandag klokken 13.30 rundvisning på Skærum Mølle. Rundvisningerne kommer forbi Skærum Mølles udstillinger i Per Kirkebys Hus for Sten og Stjerner, Teglværksmuseet og Den Gamle Brugs. Der sluttes af med kaffe og kage.

Pris:

75 kroner pr. person

Råsted Folkeuniversitet
Skærum Møllevej 4
7570 Vemb

Afholdte foredrag/kurser: